Huis en tuin

Onze boerderij is een familie-thuis. Wanneer je een gezellige tijd met elkaar door wilt brengen is het wel zo prettig als je je thuis voelt.
De grote wegzakbank om de open haard is gemaakt om met een lekker glas wijn in het vuur te staren. De bar biedt ruimte genoeg om samen een pilsje en een goeie mop te tappen. De keuken is groot en nodigt uit om samen te kokkerellen. De recepten liggen klaar en de kruiden staan voor het grijpen. De koffiemachine maakt baristawaardige koffie.  Alles is aanwezig om een gezellige tafel te dekken, net als thuis. Veel van onze landelijke woonaccessoires kopen wij in bij  Compagne By Living. Deze zorgen niet alleen voor nog meer gezelligheid, maar zijn ook te bestellen via de website van Compagne By Living.

Slaapkamers

Wij hebben ruimte voor maximaal 22 personen. Tot rust komen is één van de onderdelen van ontwindend genieten. Onze bedden maken goed slapen makkelijk: ze zijn allemaal 2.10 meter lang en hebben dikke Pullman matrassen. Op de bedden liggen met zijde gevulde dekbedden en hoofdkussens waardoor ze anti-allergeen zijn. Beneden, in het voorhuis, zijn drie slaapkamers, boven zes. Alle badkamers hebben een regendouche. Twee daarvan vormen samen een familiekamer, deze delen de badkamer.

 

Begane grond

Hier hebben alle kamers eigen douche en toilet.
Tudeltoon
Deze kamer is geschikt is voor de mensen die wat minder goed ter been zijn. Dit is de enige kamer die een twin bed heeft die uit elkaar gezet kan worden. De douche is voorzien van een stoeltje en heeft, net als de wc, een wandbeugel. De wastafel is iets verlaagd.
Poppedoppie
De kleinste maar stiekem wel de mooist gelegen kamer. Het tweepersoonsbed heeft uitzicht op de tuin en als de vogeltjes hun best doen heb je ’s ochtends het idee dat je wakker wordt in een volière.
Toezebolle
Dit is de derde slaapkamer beneden. Lekker ruimtelijk door het deels verhoogde plafond.

Hooizolder en bakhuisje

Brummel
Boven het voorhuis ligt de slaapkamer met een tweepersoonsbed én een bedstee. De bedstee is zo groot dat niet alleen kinderen hierin kunnen slapen. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet.
Zoegertjes.
Je zult hier heerlijk rustig slapen. Een tweepersoonsbed en eigen douche en toilet.
Schuppies en Schoegies, de familiekamer.
Twee geschakelde kamers, je loopt door Schuppies voordat je bij Schoegies komt; beide kamers hebben een tweepersoonsbed en ze delen de ruime badkamer.
Zwienties en Krudde
De andere twee slaapkamers kunnen via de trap in de deel bereikt worden. Twee fijne kamers met beide een tweepersoonsbed en allebei een eigen douche en toilet.

Bakhuisje Nakend Wieffie
In de tuin van de boerderij hebben wij het bakhuisje in oude ere hersteld. Dit huisje heeft een ligbad (met douche), toilet en een twee persoonsbed. Doordat het bed alleen toegankelijk is via een laddertje is deze slaapplek niet geschikt voor oude- of minder valide mensen. Het bakhuisje verhuren wij voor 15% van de huursom en wordt nooit apart verhuurd als er een groep in de boerderij is.

 

Tuin

Achter de boerderij ligt de grote tuin, met over de volle lengte een geweldig uitzicht op de omringende natuurgronden van Staatbosbeheer met houtwallen. Regelmatig lopen hier reeën families. De buizerds nestelen elk jaar een eindje verderop in de houtwal. De tuin is volledig omheind zodat er fijn gespeeld kan worden. We hebben een “Bertolli”picknicktafel die groot genoeg is voor de hele club. Als het regent hoef je niet per se naar binnen, op de veranda zit je met z’n allen hoog en droog.
Als het wat kouder is dan kruip je gezellig bij elkaar rond de gashaard onder de pergola. (open vuur is helaas niet toegestaan vanwege ons rieten dak).
Hadden we al gezegd dat we ook een trampoline en een ronde pingpongtafel hebben? Bij deze.