Gerechten van ons goud arrangement

Leuk! Jullie gaan voor de Full Monty! Als je volledig komt wiendselen dan hoort daar eigenlijk ook bij dat je gezellig samen gaat koken. Als volleerd chef achter de dubbele inductieplaat of zittend bij het kookeiland helpen met het snijden van de ingrediënten. Ondertussen neem je een slok van de huiswijn en heb je een goed gesprek. En het leven is goed!
Je hebt geen stress gehad over wat jullie zullen eten, en de recepten die wij uitgezocht hebben zijn duidelijk.
Hieronder vind je de gerechten waarvan wij weten dat die geschikt zijn om voor grotere groepen te koken. Het ene recept kost wat meer tijd dan de ander, maar er zal gesmuld worden!

Wij nemen 2 weken voor jullie aankomst contact met jullie op om de gerechten keuzes te noteren zodat wij ook de boodschappenzorg van jullie over kunnen nemen.

Soepen

Trostomaatjessoep met mascarpone en basilicum

Omdat iedereen van tomatensoep houdt.

Gebonden kerriesoep met een lokaal kippetje

Altijd een fijne combi, kerrie en kip. Zeker in deze soep.

Zes uien siepel soep

Gewoon verwarmend en troostrijk voedsel

Hoofdgerechten

Spinaziepasta met zalm

Zacht en romig.

Citroenkip uit Ruinen

Niks geen plofkip.  Iedereen is er als de kippen bij.

Drents kalfsbraad

Beetje bewerkelijk, maar het resultaat is er naar.

Regenboogforel van de buren in folie

Verser kun je ze niet krijgen, zo van de buren hun forellenvijver in de folie gegaard. En nauwelijks een footprint.

Wiendsels chili

Om te ontwinden!

Boerenpasta met paddenstoel, spek, siepels en room

Kom maar door met dit heerlijke gerecht. En vergeet de knoflook niet.

Curry van bokjesvlees

De bokjes groeien op bij geitenhouderij Pronkjewail in Ruinerwold. Deze is vlakbij Wiendsels en te bezoeken. Moeten we wel even een afspraak voor plannen.

Chique de friemel hotdog

Voor makkelijk eten maar wel in stijl

Ik bid niet voor witte bonen schotel

Variant op de Drentse bruine bonen van Bartje.

Boeuf stro in t hok

De Drentse Stroganoff

Pittige kaasfondue

Met Drentse boerenkaas en uitgebreid assortiment van brood, groente en fruit.  Dit kan in een lactose-vrije variant.

Maaltijd streeksalade

Een gevarieerde schotel met talloze ingrediënten die samen lekker, regionaal en kleurrijk zijn.

Barbecue

De barbecue kunnen jullie  bestellen bij onze barbecue specialist slagerij Lantinga in Meppel. Deze slager staat al jaren bekend om zijn vlees waarbij je de oorsprong proeft. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de herkomst van dieren zodat je op een verantwoorde manier een lekkere stukje vlees kunt eten.
Link Lantinga 

Bijgerechten

Gezoete worteltjes met gember

Zoet en kruidig; peentjes met karakter

Gemarineerde champignons

Gemarineerd in rode wijn en venkel. Niet alleen lekker in de herfst.

Krieltjes met dille

Gebakken krieltjes, bestrooid met dille.

Rösti

Aardappelen, maar dan anders

Aardappelpuree met sinaasappel

Deze combi heb je vast nog nooit gehad. Probeer het maar, het is heerlijk.

Gestoofde prei

Prei gestoofd in roomboter, gewoon omdat het lekker is.

Gebakken kerstomaatjes

Moeten we hier nog uitleg aan geven? Pas op; kan heet zijn.

Komkommersalade met munt

Het zal je verbazen, dit is een salade van komkommer en munt. Lekker fris.

Sellerie salade met peer

Wat een verrassing, een salade van bleekselderij met peer, als variant op de Waldorf salade. Omdat als je Ruinerwold zegt, je peer zegt.

Lofsalade

Frisse salade met witlof, sinaasappel, kaas, zilveruitjes en nootjes.

Rijst

Gebakken of gekookte aardappels

Pasta

Wij hebben zelf een pastamachine. Het is hartstikke leuk om met mooi weer buiten je eigen pasta te maken, dus kom gerust halen!

Zelfmaak borrelhapjes

Guacomole

Heb je nog avocado’s over? Maak er een lekkere dip van.

Tzatziki

Frisse Griekse komkommer/knoflook spread

Pesto

Lekker Italiaans smikseltje van verse basilicum

Toetjes

Trifle

Feestelijk Engels klassiek toetje. Met of zonder sherry, altijd lekker.

Chocolademousse met een kick

Met “borrel” voor de kick

IJs van de ijsboerderij

De koeien van de ijsboerderij maken de melk, de boeren van de ijsboerderij maken het ijs. Bij ons om de hoek.

Cappucino ijs

Zelf ijs maken, helemaal niet eng, lukt altijd.

Bramen crumble

Zo van de struik in de oven. Heerlijk als toetje of bij de koffie of thee.