Ruinerwold ligt in het Zuid Westen van Drenthe, in de Gemeente De Wolden. Vanuit de boerderij kun je een mooie wandeling maken naar onze “achtertuin”. Hier ligt in het waterwingebied een pingo  Het Sultansmeer, die nu als vismeertje dienst doet. Rondom het Sultansmeer kun je heerlijk wandelen, meestal ben je er helemaal alleen en het gebeurt regelmatig dat de reeën voor je uit de houtwallen inspringen.

Mocht je naast het Wiendselen ook nog wat willen ondernemen; er is in de omgeving voldoende te doen.
Stadjes als Hoogeveen en Meppel liggen op nog geen half uur rijden van Wiendsels. Ook gezellige Drentse brinkdorpjes als Dwingeloo, Ruinen of Diever zijn op fietsafstand.

Met maar liefst drie Nationale Parken in de buurt zijn wij rijk bedeeld.
Dwingelerveld, het grootste natte heidegebied van West Europa ligt op nog geen 15 km afstand van onze boerderij. Het Drents Friese Wold is één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden in Europa. En laten we daarnaast de Weerribben niet vergeten.  Ruim 10.000 hectare, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Waarbij een bezoekje aan Giethoorn eigenlijk ook niet overgeslagen kan worden.

Op de grens van Overijssel en Drenthe stroomt het riviertje De Reest. Het stroomdal van de Reest is een prachtige omgeving om te fietsen of wandelen. En fiets daarbij gelijk even langs het ooievaarsstation in De Wijk, nog nooit zag je zoveel ooievaars bij elkaar.

Verder ligt het Shakespearetheater in de buurt, de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord is ook een aanrader en voor de kinderen willen we de Drentse Koe ook nog noemen. Deze ijs- en speelboerderij ligt bij ons om de hoek en is altijd een succes.