Huis en tuin

Onze boerderij is een familiethuis. Want als je een gezellige tijd met elkaar door wilt brengen dan is het wel zo prettig als je het gevoel hebt dat je thuiskomt. Dus bij ons geen standaard inrichting met van die “lekker praktisch afneembare stoelen” (maar die voor geen meter zitten), of van die besteklades waar de helft van het bestek ontbreekt.

Bij ons voel je je thuis. Want de grote wegzakbank om de open haard is gemaakt om met een lekker glas wijn in het vuur te staren. Onze bar biedt ruimte genoeg om samen een pilsje te tappen en elkaar een goeie mop te vertellen. De keuken is groot, en het recept wat voor jullie klaarligt, nodigt uit om samen een lekker gerecht in elkaar te flansen. De kruiden staan, net als thuis, voor het grijpen en met het foute oma servies kan de tafel gezellig gedekt worden. Kaarsjes aansteken en je voelt je, weg van thuis, toch thuis.

Slaapkamers

Lekker slapen is één van de onderdelen van ontwindend genieten. Onze bedden zijn allemaal 2.10 meter lang en hebben dikke Pullman matrassen. Op de bedden liggen met zijde gevulde dekbedden en hoofdkussens waardoor ze anti allergeen zijn.   Beneden, in het voorhuis, hebben we drie slaapkamers. Boven hebben we zes slaapkamers. Of vijf als je de familiekamer, die de badkamer deelt, als één slaapkamer telt.

Beneden is kamer Tudeltoon de slaapkamer die ook geschikt is voor de mensen die wat minder ter been zijn. Er staan hier twee bedden die als 1 bed opgemaakt worden maar die ook uit elkaar gezet worden en als twee aparte bedden opgemaakt kunnen worden. Verder is de douche voorzien van een stoeltje, en net als de wc voorzien van een beugel. De wastafel hebben we wat lager gemaakt zodat deze ook makkelijk te gebruiken is.

Kamer Poppedoppie, is de kleinste maar stiekum wel de mooist gelegen kamer. Het tweepersoonsbed heeft uitzicht op de tuin en als de vogeltjes hun best doen heb je ’s ochtends het idee dat je wakker wordt in een volière.
Kamer Toezebolle is de derde slaapkamer beneden. Deze kamer heeft een mooie hoogte en, net als de andere twee slaapkamers beneden, een eigen douche en toilet.

Boven het voorhuis ligt slaapkamer Brummel, die een tweepersoonsbed én een bedstee heeft. De bedstee is zo groot dat niet alleen kindjes hierin kunnen slapen. Als je het trapje weer af en op gaat kom je bij kamer Zoegertjes die, ook met eigen douche en toilet, een tweepersoonsbed heeft. Je zult hier heerlijk rustig slapen. Daarnaast liggen Schuppies en Schoegies, de “familiekamer”. Die noemen we zo omdat je door Schuppies moet lopen voordat je bij Schoegies komt; beide kamers hebben een tweepersoonsbed en daarnaast delen ze de ruime badkamer. De andere twee slaapkamers kunnen via de trap in de deel bereikt worden. Hier liggen Zwienties en Krudde. Twee fijne kamers met beide een tweepersoonsbed en allebei een eigen douche en toilet.

Tuin

Onze tuin ligt achter de boerderij met over de volle lengte een geweldig uitzicht op de achterliggende houtwallen. Als je geluk hebt zie je de reeën door de weilanden lopen en de buizerds nestelen elk jaar boven in de boom in de houtwal. De tuin is volledig omheint zodat kindjes en hondjes veilig kunnen spelen. We hebben een picknicktafel die groot genoeg is voor de hele club, een veranda én onder de pergola staat een gashaard waar je gezellig met z’n allen naar het vuurtje kunt kijken. (Een open vuur is helaas niet mogelijk i.v.m ons rieten dak).